Pohádka O Budulínkovi v RC Konvička

Ve čtvrtek 20. října v Rodinném centru Konvička “dokázaly” knihovnice z Městské knihovny Hořice, že do knihovny se nemusí nikdo bát přijít i s nejmenšími dětmi. Připravily pro děti krásnou pohádku O Budulínkovi, která zaujala i ty nejmenší diváky. Líbily se krásné ručně kreslené loutky a kulisy, ale i interaktivní zapojení dětí, které si hrály s míčem stejně jako Budulínek v pohádce, volaly a zpívaly společně s babičkou a dědečkem, a tak pomohly pochytat všechny lišky a zachránit Budulínka.

Knížky, které knihovnice přinesly na ukázku už byly jen třešničkou na dortu. Některé si dokonce děti hned zamluvily, aby si je mohly v knihovně půjčit. Čtení s dětmi vytváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem, podporuje psychický rozvoj dítěte, rozvíjí jazyk, slovní zásobu, dává svobodu ve vyjadřování, učí samostatnému myšlení, rozvíjí představivost, zlepšuje soustředění, uklidňuje, trénuje paměť, přináší všeobecné znalosti, ale hlavně je výbornou zábavou a tou nejlepší investicí do úspěšné budoucnosti dítěte. Proto se nebojte přijít do knihovny i s opravdu malými dětmi.

Rodinné centrum Konvička je určitě bezvadné místo, které s malými dětmi můžete navštívit. Děti zde mohou tvořit, cvičit, hrát si, rodiče si popovídat, dozvědět se nové informace, udělat něco pro své zdraví a změnit někdy opravdu ubíjející rutinu. Ale tolik krásných knih jako v knihovně tu nenajdete. Bezvadné hořické knihovnice všechny rády uvítají.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *